Tuesday, 29 November 2011

sibling(:

sekarang : penat menaip
bibir : kering sgt
perut : lapar tak mau makan dulu
mood : geram tgk adk abiskan paper a4 o_o

assalamualaikum dan helloooo (:

entri aku kali ni aku nak tnjuk gmbar2 adk bradik angkat ku dan anak die serta keluarga besar die ..
nnti aku akan tunjukkan CARTA KELUARGA dia ...

kisah angkat terangkat ni bermula dengan laki nih dtg rumah .. laki tu masih kecik ag .. sekrang laki tu dah tua bangka .. serious tua dah .. pas lama2 dah bela laki tu, dtg pulak pmpuan nih .. pmpuan ni pn masih kecik gak tme dtg umah .. keluarga ku terima diorang seadanya .. tak lama pastu .. dapat tau pmpuan tu mengandung .. haaaisssshhh ,.. kecik2 dah mengandung .. nak buat mcm mna ,yg buat tu laki tadi tu lah .. 

____________________________________________________________________

pas bapa ari ,, bapa minggu ,, bapa bulan .. terlahirlah anak kembar 3 dari pmpuan tu .. comel2..  bapa ari pas diorang lahir , 2 lagi mati .. kesian tgk .. tinggal lah satu tu .. kiut sgt .. jadi ktorang panggil dengan nma timangan "pinky"

_______________________________________________________________________

tak lama pas pinky tu lahir, dapat tau laki tu curang and kahwin lain .. si pmpuan tu dptlah madu .. dapat tau lagi madu tu mengandung .. dpt lagi anak , and nma timangan anak tu "minky" .. madu tu dtg jugak umah bkumpul satu keluarga .. jadi pinky and minky adalah adk beradik tiri ..

_________________________________________________________________________

sekrang nih , minky dah lama takda .. dia dah lari dari umah .. kami semua redha dengan kepermegian minky .. semoga dia selamat .. rindu kat minky ): ... tak lama pas minky lari ,, pat tau pmpuan tu mengandung lagi ..  dapat lagi baby baru ... kembar 3 masih hidup smpai sekarang .. kembar 3 dah besa dah .. pinky pn dah ada anak ..tp anak pinky mati .. hmm .. kesian .. madu tu pn dah lari dari umah .. tak tau g mana .. ilang macam tu jee .. tp tak pee ..nak lari lari lah ..

_________________________________________________________________

oke , bila aku balik umah coz cuti sem , aku tgk pmpuan tu ada baby baru pulak .. tgk . byk dah anak die .. now , ada laki, pmpuan , pinky ,3 kembar .. and 3 lagi kembar .. bapa dah ?? kira sendiri ..

hidup bahagia smpai sekarang

_________________________________________________________________



hahahah .. siap ada carta lagi . ni lah sibling terangkat angkat ku . kucing kesayangan di rumah ...


yg bagi susu tu PANDA .. yg menyusu tu ank kecik die
 panda mmg tdo mcm tu . mcm manusia , pinky and slah sekor ank kecik die pn ikt mcm dia tdo ..









yg atas2 tu suma anak kecik dia .. diorang main skateboard .. kau ade ??? 


yg ni bukan pinky .. tp bulu dia mcm pinky .. ni kucing asrama . heheh . selit sikit .. kucing yg lain tak begamba lagi . nnti2 laa upload .. oke . see yaa ..

I LOVE PUSAK


okelah .. ni jee cite pasal sibling ku ..

babai . senyum tau

||(^o^)(""")||

jatuh cinta dengan video YOUTUBE

sekarang : dalam bilik sendiri di rumah
minuman : skyjus
makanan : takde
mood : perindu (haha)
assalamualaikum dan helloo(:

wassupp doe ??!! hahaha ... ari ni entri ku pasal video kat YOUTUBE .. 
JATUH CINTA DOE !!!!

hahaha(xde makne nyaa!)

mse kat asrama ari tu kawan ku buat bising dalam blik gelak tgk youtube entah pape .. so , dengan hati yang taktahan jiwa meronta nak tau jugak die tgk video ape.. dah tgk .. aku ikt sma tgelak .. serious ! best giler .. 
aku mmg jenis org yang jarang online .. nak search ni search tu mmg malas pnyaa ... sejak ari tuu . aku giler mncari video2 kelakar kat youtube .. n akuu jatuh cnta kat vdeo mcm tuu ..yang aku tau famous kat youtube sblm ni yuna, najwa latif , tu pn dah jadi artis .. sekarang ni .. taknak tgk yang nyanyi2 . tgk pelakon youtube pulak ..

jum ..

mamat nih dah lama famous kat youtube , aku je baru tau ..

"MATLUTHFI"

sekarang nih .. aku tgh mngmpul koleksi2 terbaik video youtube die . *heheh* 



hahaha .. serious ? lawak gler .. ada jugak video die ni yang bg pengjaran .. bagus2 .. 

KEEP IT UP!

well .. yang famous bukan setakat matluthfi jee .. ade lagi sorang nih .. peberet ku jugak .. anwar hadi .. best doe !! and maria elena (steady gak muslimah nih buat vdeo) 

diorang tiga nih top3 daripada top10 malaysian youtubers ..

search oke


TENGOK VIDEO DIORANG 

BEST 

okelaa .. smpai sini je aku promot mempromot nih .. next time aku promot yang lain pulak ..

babai guys 


||('')(^-^)('')||

jangan lupa senyum 


notakaki : aku nak masukkan sekali vidoe tu , tp line slow(kes malas) .. so .. klik je la kat nma diorang tu yee .. sekian , tengs :)



Tuesday, 22 November 2011

1st exam di IPT

sekarang : macam biasa atas katil
perut : lapar (tertdo , tak makan tgh ari pn)
otak : jem sikit pas exam pg tadi
minuman : air mineral botol besar jnama derex
makanan : takde pn

assalamualaikum n hye hai hye (:

sy rara shisa laa nak bukak entri kali ini ttg diri ini pertama kali dudok exam utk ipta pnya exam .. serius , tak nervous tp blur masuk dewan besar ..pg tadi paper accounting , masuk2 jee pntu dewan tgk byk sgt kusi and meja dari kanan dewan sampai laah ke kiri dewan.. huhu .. 1st tme merasa .. pastu aku pn dudok laa kat meja nom 168 . classmte suma dok sebaris jee . sebelah aku budak sem 6 (final sem) belah kann n kiri aku .. dpt je paper , disuroh tulis nama kat slip kehadiran .. aku dgn tak tau pape .. belek ketas depan blakang mncari ..budak sebelah aku smpat lagi gelak . bengong btol . hhaha ..  biasalah kan . baru sem 1 , 1st tme dok final exam macam tuuu... nnti sem 2 dah pandai dah .. taknak blur2 lagi ..


accounting subjek is my fav subjek . yelah , dah ambik kos account .. haha .. subjek blh tahan susahnyee .. and aku tak sangka2 ayat tu blh kluar lgi sdang kan aku mmg tak blajar pn .. so aku pn buat jee laa .. tnpa mengira apa pn tjadi pada BALANCE SHEET  aku ... aku mmg dah tau mesti tak imbang pnya (memang tak imbang pn ) taknak buang masa kat situ .. aku teruskan usaha aku buat TRIAL BALANCE . jeng jeng jeng ... fav sub topic kuu .. mestilah imbang .. ahaha .. suka2 . 23 marks dah tau komfom dpt (yakin laa sgt) ..

lastly yg kluar is CONTROL ACCOUNT .. oh my god , aku tawakal jee buat .. stgh jam lagi nak abis aku msih buat adjustment tadi .. nasib baik smpat abis .. takde nak hafal format pn sblom tu . main logik jee ..

satu paper dah abis .. tinggal 3 lagi .. yee yee ..

okelaah .. nak g makan .. kawan dah bgun tdo .. 

bai bai .. bye bye ..

||(o.O)||


Monday, 21 November 2011

wanita

 assalamualaikum (:

entri aku kali ini pasal perempuan , wanita , gadis , women , girl n seumpanya nyaa ..
tp aku lebih suka aku dipanggil gadis :) hehe ... betol , tak tipu pnya ...
tp utk entri ni aku gna "wanita" lebih oke kot .. emm .. wanita ni ciptaan yg agung .. (ceyy) tp btol laa .. 

ada pndapat kaum adam wanita ni lemah sgt , mudah menangis .. mudah terasa .. mudah ni mudah tu . yup . betol ..!! itulaah wanita .! (perasaan wanita nih)

wanita tidak mmpu melawan cuma mmpu menangis utk melegakan sikit sakit di hati .. ada paham ? 





wanita adalah seindah hiasan dunia











utk kaum adam:
Jangan sesekali bergaduh disebabkan berebutkan wanita- Seorang lelaki memang seharusnya bertanggungjawab untuk melindungi wanita. Lelaki yang melindungi wanita merupakan lelaki sejati. Tetapi, perlindungan diberikan haruslah kena pada tempatnya. Sekiranya seseorang wanita di dalam kesusahan tanpa mereka sendiri memintanya, mereka memang patut dilindungi. Sekiranya permasalahan disebabkan kecurangan atau permasalahan sengaja dicari wanita tersebut, tinggalkan mereka dan cari lain.

Jangan sesekali memukul wanita- Seorang lelaki yang matang tidak akan sesekali memukul wanita dan berjaya mengawal perasaan marah walaupun ia amat sukar. Ingat, sekali kita pukul wanita akan hilang kehormatan sebagai lelaki. Sekiranya berasa amat marah, dapatkan ketenangan diluar. Seorang lelaki sejati harus tahu untuk menjaga maruah dirinya dan jangan biarkan maruah tercalar hanya kerana 
memukul wanita. Tunjukkan kematangan dan ketenangan yang ada pada sifat seorang lelaki.


WANITA adalah perhiasan dunia..

HATInya disimpan dalam laci, kemudian dikunci..


Disimpan dalam almari, kemudian almari itu dikunci..

Dan almari itu ada di dalam kamar, kemudian kamar itu 


dikunci..

Kamar itu berada di dalam rumah, kemudian rumah itu pun 



dikunci..

Dan rumah itu ada pagarnya, kemudian pagar itu dikunci, 


dikunci, dikunci, dikunci & dikunci..

Dan pemilik kunci itu adalah SUAMInya kelak.. InsyaAllah.. ♥








jadilah gadis baek macam sya :)


tak semua manusia sempurna .. carilah kelemahan kerana di situlah terletak nya kekuatan ... 
wahh .. suka suku aku jee .. hehe ..
apa2 pn .. 


AKU BANGGA AKU SEORANG WANITA !




Sunday, 20 November 2011

OMO

mood : buuurinng
sekarang : atas katil b2 2.1(2)
perut : masih kenyang
otak : teringat ingat
hati : terguris
assalamualaikum(:

entri aku kali ni nak citer pasal "OMO" .. cehh , ntah pape jee citer .. OMO is sabun cuci .. sarawakians call omo utk semua sabun cuci .. fakta yee ..

jeng jeng jeng 

ni nak citer .. masa kelas marketing hari tu , lect nak kitorang buat produk .. lect bagi masa 2 mggu tak silap .. tp group aku buat last mnt .. haha ..group lain suma produk cantik2 , laptop laa , tudong laa , lens laa , makann ringan ... pas tu . group aku laa paling terok kena oleh lect ... tu lah kerja last mnt .. report pn ktorang blh hanta tak ikut tme .. ari esok tu pula kami hantar beserta dgn contoh produk .. 

nama syarikat pn aku blh letak PENGUIN INCORPORATION .. tak thu blh telintas sbb aku edit produk tu dengan gambar penguin .. hahaha .. 


cantik tak ? heheh ..

suka suku je kan buat nih .. edit gna paint and photoscape jee tu .. simple rite ..

OMO stand up for :
"Offering More Occult"

oke laa .. ni je nak bg tau .. 

babai bubui boboi

||(O.o)||

Wednesday, 16 November 2011

cari jodoh online

assalamualaikum (:
mood : lapar (chicken egg burger sebelah jee)
sekarang : kat katil
minuman : f&n orange
otak : kosong
aku nak mulakan entri aku dengan gelak 
hahahahahaha 
cehhh .. cari jodoh online  ?? boleh aje , heheh .. aku tak suka sngat dengan jodoh online nih tp tak dinafikan mmg ade .. tp kalau ade ape slh ny kan . huhu .. takde r .. kesian pkwe ku . heheh .. since aku dah nak abis sem nih boleh tak aku "ngereco"? heheh ..
am i byk mulut en ? nak kenal aku lebih dekat , yes i am .. mulut satu tap cakap manyak sgt .. kalau baru2 nak kenal tu tak yah laa nak tgk aku cmtu .. 
weee .. boring sgt . aku da celoteh tak tentu pasal nih ..tak tau nak citer ape pasal cari jodoh online . suka suku aku jee letak tiltle macam tu dah tlintas kat usus2 otak aku tadi ..
tadi pegi beli burger kat cafe dgn kengkawan , pastu ade satu anjing yg takde kaki blakang satu .. nak lalu tmpat kami makan , pas tu aku terus meloncat tanpa rasa segan silu kat orang cafe .. pas anjing tu lalu aku malu .. anjing pnya pasal laa nih .. tp sian kat anjing tu .. malang nya kau tak blh dipegang kan anjing . kalau kau bleh dipegang sudah ku belai2 kamu macam aku belai kucing ku sehingga dicakar dengan teruk kat kaki aku . bedarah ... haishhh .. 
otak dah blank .. nak makan burger dulu .. ambik energy ..

bye2 ..
jangan lupa senyum kat aku pnya entri .. (:

Monday, 14 November 2011

aku mmg ada gerek

assalamualaikum (:

00:11 am .. heheh .. good morning !!!

pg2 nih aku dengan disaksikan oleh keyboard, kerusi , meja , gelas n bnda2 disekeliling aku , aku dengan bangganya aku mengaku aku ade tunang .. hihih .. tunang dalam islam , tanpa ikut adat pn .. nak citer pasal tunang dalam islam ., mse sekolah dulu .. f5 kan ade blajar bab2 nikah .. so ustazah aku cakap , seorang lelaki dan perempuan blh btunang bila si jantan mengucapkan ayat2 power , manis kat awek then awek tu setuju .. k 

cntoh ny : 
lelaki : awek2 , i love u laa .. i nak idup sehidup semati dengan u ..
perempuan : i love u to laa jantan .. i sanggup bsama u dalam suka duka ..

ayat2 cenggini dah sah blh sah jadi tunang .. yelah .. tu kan tandanya awek tu setuju .. tp aku tak laa macm tu sekali . hehe .. sblm ni aku tak tahu pn .. tp pas ustazah ckp cmtu , then aku baru faham aku nih tunang org .. biarpn orang tua tak tahu .. tp org tua aku tahu spe pakwe aku .. heheh ..

hubngan aku dgn dia blh laa di katakan lama .. 2 taun lebih .. dengan mcm2 arus yg melanda hampir memusnahkan hubngan ini .. huhu .. sedih2 .. p takpe .. hbgan kerana Allah .. insyaAllah blh kekal ..
gerek(pacaran) tu kan fitrah manusia .. mmg tak dpt nak elakkan .. terutama sekali .. zman nih .. dulu2 tgk status fb yg jiwang , pmpuan slalu update . sekarang mne ade . laki pmpuan sme je .. 

berbalik pada gerek aku tadi .. erm .. aku dah bpnyaa ,mcm mne aku pat pthankan hbngan selamanya ni .. insyaAllah akan datang aku dapat jua .. ini lah aku .. kesabaran harus sntiasa tggi . tak tembak sukahati jee .. 

think think think 

beruntongkan gerek aku dapat aku
hahahaha
*perasan ckit*
/