Saturday, 24 December 2011

game minesweeper

assalamualaikum dan hey dan hai hello

ade sesiape penah main minesweeper tak ? ala .. game yg mmg dah ade kat windows pc kte tuu ...yg bom2 tu .. dulu3 rara main rara suka suku main gme tu .. klik2 ikt suka hati jee . hahaha .. pnah gak rara bermonolog sendiri dan berkata :


heheh .. sekarang baru rara tau main gme tu .. nak menang kena ada teknikny .. 

tgk bwah ni ..



rara guna yg beginner pnya .. kat dalam gme ada di bagi tau bapa biji bom kan .. so yg beginner pnya ada 10 bom .. yg bendera2 tu suma bom .. kalau dah expert . blh la cba intermediate atau pn advance .. kalau intermediate tu ada 40 bom .. advnce pulak ada 99 bom .. huhu . msti cuba !! cuba kira bndera tu .. ckup 10 kan ?  suma tu bom laa .. tak caye ? tgk gmba bwh ni pulak ..



btol tak ? mcm mne rara tau yg tu bom ...emm senang jee . rara belajar dari abg rara .. abg ejat .. yeaaaa .. nma abg rara trtaip .. hahah ...

so macam mna nak main ..

1 . mula2 korang kna laa bukak gme tu .. pastu korang klik satu je kotak antara byk2 tu .. selalaunya rara klik  di setiap pnjuru kotak .. kalau keluar satu je num . korang klik mna2 kotak smpai ade byk2 num kluar .. hati2 la klik tu yee .. tgk bawah .. rara klik satu je kotak kat pnjuru sebelah kiri ,kuar byk num mcm ni . kalau mcm ni senang lagi .


2. tgk balik gmbar atas tu tadi , tgk kotak yang kaler merah tu .. korang kena tgk satu persatu .. oke .. gme nye mcm ni .. korang ambik 9 kotak (mcm yang rara kalerkan merah tu tadi) . sblom korang ambik 9 kotak tu . korang kena pilih satu num ( tgk kotak kaler oren tu) ..  oke, rara pilih num satu kan .. num yg korang pilih tu jadi klu kat mne letaknya bom tu ..

3. bermaksud dsini , num 1 tu mknanya ada satu bom antara 9 kotak tu tadi .  dalam 9 kotak tu , satu je blom disentuhkan . jadi itulah terletaknya bom .. korang klik kanan kat kotak tu .. pastu korang ulang lagi langkah tadi ..tp korang kena hati2 . setiap kotak tu berkaitan .. 

                              


4.tgk gmbar kat atas yg rara kaler kan kotak kaler oren tu .. ade num 1 , 2 dan 3 kan ... jadi .. kalau 1 ade satu bom , kalau 2 ada 2 bom dan kalau 3 ada 3 bom . and macamtu laa seterusnyaa ..

spa2 yg geram main gme tu .. try laa yee sampai faham .. ala . math jee tuu .. hahaha ..

CUBA JANGAN TAK CUBA

"BEST OF LUCK"

||(^,^)('')||





Let it snow Google

assalamualaikum dan hello ..

oleh sbb kismas dah nak dekat .. kat google ada snow .. heheh .. 
tengok ni bwh ni 



rara rse lama dh ade . cuma baru nak perasan . maklumlah . budakbaru* .. hahahah .. 
nak tgk sendiri kejaiban google nih ..

pergi GOOGLE and type "LET IT SNOW"  and ENTER pastu tggu n tgk snow jatuh ..

try tau .. pastu blh laa conteng2 laa kat snow tu ..

okelah .. try yee 

||(^^)('')||

Sunday, 18 December 2011

asal nama Rara

assalamualaikum dan hai 

apuu ... nama utai nyak . belik amai nuan .. !!
hahaha ... geram btol dgn budak tu tadi .. haishhh ..  takde , rara nak citer pasal nama "rara" , actually , nma nih x penah di guna oleh mana2 kawan teman sahabat rakan rara .. sorang je gna , n die lah yg bagi .. 
BEST FREIND rara .. 

ktorang BEST FREIND melalui handphone jee . tu pn jarang contact ... takpe laah . taknak kacau org bahagia ..

nma rara ade nama keturunan tau .. keturunan "DAYANG" .. itulah First Name rara ..  nma tengah n last .. biarlah rahsia .. hahahaha ... 

yeee .. keturnan ni dprcayai berasal dari Brunei Darulsalam .. kira nama asal usul kluarga diraja gitulah .. kenyataan diri ini gadis bukan puteri ..*perasan* .. tp citer2 lama , keluarga diraja guna nama dayang utk orang gaji je kan ... huhu ..

tp kalau rara bnikah dgn lelaki bukan dari keturanan "AWANG ; DAYANG" - nma calon suami First Name takde Awang .. so nma anak rara bebas .. hlang nama keturanan .. nma prince rara mohamad laa depan . heheh ..

mcm abg rara .. first nme nma abg AWANG .. nama bby boy die kna ade nma AWANG n bby girl kena ada  nma DAYANG ..

rara ada 3 pekataan utk nma rara .. tp Last Name rara mmg tak penah diguna ,, tak penah dipanggil dgn nama Last tu .. "SHAZA" .
nama tu hya sekadar hiasan dalam ic jer . kesian kan .. (tadi cakap nma last rahsia*tipu*haha)

emm .. nak ckp keturnn AWANG ; DAYANG nih . mmg byk terutama di Brunei Sabah n Sarawak .. 

nama kawan rara ada jugak "DAYANG"  tp rara dengan die takde kena mngena pn ...

mcm nma ktrunan SHARIFAH jugak .. lebih kurang la kn ..

okelah 

ni jer ceritera cerita nama rara 

sampai berjmpa lagi dlm entri seterusnya ..

senyum

||(*o*)('')|| 

Friday, 16 December 2011

lama menghilang

assalamualaikum dan heloo ..

ingat2 last rara update .. 9 dec . ari ni dah 16 dec .. hahah . lama dah menghilang .. 
sbb
busy + tired + sibuk + penat + lelah + gago + capek 
 ari ni sja je nak update sikit .. nnti org fkir rara menghilang ..
hilang sekejap tak pe la kan ..

tak lama lagi dah nak masuk sesi pengajian lagi .. alhamdulillah .. pointer sem ari tu oke .. happy !!

harap2 sem akan dtg nih .. dapat up lagi pointer .. n study dengan lebih keras mengeras n blh bawak subjek yg mengancam nnti .. huhu ..

eh . teringat something nih .. spe yg menang segmen Jom tambah followers tu ek ? .. hahaha .. 1 minggu dah .. baru nak tau .. 

oke lah .. 

babai 

||(o,0)('')||

Friday, 9 December 2011

contest-ILOVEANIMAL

assalamulaikum dan hai yayaya (;

seblom ni rara ada cakap rara nak join contest ni kan .. yee .. rara join laah ni ..



ni banner contest ni ..  em .. rara syg sgt2 kat kucing .. dari kecik mmg hidup dengan kucing jee .. skarang , kat umah mmg penoh dgn kucing ..



ni antara gmbar kucing rara .. ade byk lagi .. byk dok kandang .. rara nak join sbb rara syg kucing rara . walaupun bulu diorg comot2 .. hahaha .. tp cute ..

kpd kawan2 rara yg lain .. jum la kita ramai2 ikt contest nih . blh tambah kenalan blogger baru sekaligus .. 
(rarabudakbaru*promotesikit)
heheh .. 

yg nak join contest ILOVEANIMAL ni ada syarat tau ..


dpt bca kan syarat tu .. kalau tak dapat KLIK sini yee ...

okelah .. tak arap mnang pn . kalau mng pn alhamdulillah .. huhu .. 

okelah ..

babai

||(*o*)('')||


rara dah buat .. cantik tak ? ^ ^

sekarang : tkg astro box office (hunted) citer hantu hindustan *best tau
mood: oke jee
minuman : botol mountain dew ade air takde

assalamulaikum dan hello (;

pa macam blog rara ? oke tak ? muehehe .. mcm2 link dibukak nak cari untk blog . last2 .. mcm ni jugak jadi .. hehe .. oke laa kan .. takpe2 , budak baru belajar macam inilah rupa nyeer ..

okeh .. nak ucap tengs2 byk2 kat cik Lyssa tutorial .. byk yg rara dapat dari situ .. 

yeee .. credit tu cik Lyssa !!

now sikit2 blh lah rara atur sikit2 lagi nnti .

to kawan2 blogger . kalau ada yg blh rara guna untk blog .. ajar la yee .. link sini ..

terimakasih .. jasa2 korang amatlah dihargai ..

ehh .. lupa , rara nak ikt contest ILOVEANIMAL .. bc kat entri kancil8349 td tp gmbar kucing msih dlm phone .. nnti2 blh laa rara join contest tu .. 

okelah .. smpai sini aje ..

babai 

||($,$)('')||

Thursday, 8 December 2011

CINTA MUKA BUKU by NAJWA LATIFF = Edisi ISLAMIK =

kita berkenalan hanya dalam laman muka buku
kau hantar pesan dan suruh aku terima kamu..ooo..FITNAH dunia atasku

...dan pabila kau kata kau mahu jumpa aku
ku gelisah bersalah tak menentu
oohhh.. takut FITNAH ke atasku...

banyak persoalan yg berada di minda
banyak tanda tanya dan juga kata kerja
NAFSU kata apa salah kau terima dia
IMAN kata lebih baik kau tinggal saja

banyak NAFSU banyak juga MAKSIATnya
kata hati dan rasa tak dibiar saja
daripada terjebak didalamnya
harus elakkan dari mula

pabila kau bermanis kata padaku
ku rasa sesuatu yang tak perlu .. ooo
ini CINTA penuh NAFSU

dan pabila kau katakan kau suka aku
ku terdiam terkedu rasa sesuatu Oooo
itu hanya CINTA NAFSU,
cinta di muka buku

bagaimana harus bersua
ku rasa lebih baik lupakan saja
kau dan aku masih remaja
tidak perlu memikirkan cinta sahaja


banyak persoalan yg berada di minda
banyak tanda tanya dan juga kata kerja
NAFSU kata apa salah kau terima dia
IMAN kata lebih baik kau tinggal saja


banyak NAFSU banyak juga MAKSIATnya
kata hati dan rasa tak dibiar saja
daripada terjebak didalamnya
harus elakkan dari mula
cinta di muka buku

oo Engkau lah CINTA YANG SATU...
CINTA KEPADA ALLAH TUHANKU

Wednesday, 7 December 2011

segmen - jom tambah follower bersama lulu pages

assalamualaikum dan hai hai (;


jom join segmen lulu pages  ... jumpa segmen ni kat pakjoe pnya blog ..




oke .. yg tu lulu pages pnya blog . cntik kan ..

knpa rara shisala nak ikut ??
hmm ..

heheh .. rara shisala org baru dlam dunia blogger .. jadi tak salah kan nak tmbah follower ..(^.^)

tak tahu pulak dunia blog ada mcm2 segmen . best laa ..(; .. mcm2 lagi nak kna blajar dlm dunia blog . hihih .

okelah ..

babai

||(8,8)(''')||

Tuesday, 6 December 2011

watever i do i love you

i know at times i do hurt you
i know at times i go wild and rude
but still i need a promise from you
whatever i do, you wont leave my hand would you ?


i know at times what i speak drives you mad
i know at times i do make you sad
but still all i want is a promise from you
whatever i do, you would smile for me when asked to wont you?


i know at times i make you cry
i know at times on foolish things i try
but still i dare to ask something from you
whatever i do, you'll always want me dont you?


i know at time i doubt on you
i know at times i loose trust over you
but still in my heart i ask you
whatever i do, you wont let my trust fade , would you?


i know at times i ask you questions crazy
i know at tmes i make you looks go hazy
but still i ask another from you
whatever i do, you would answer'em all. will you?


i know at times i drive you sane
i knw at times i give you all the pain
but still i tell you something you never knew
whatever i do "i love you"
and that is true


words all i have

dunia kini

sekarang : ....
mood : ....

assalamualaikum dan hai yai yai (;

kali ni aku nk save mse korang .. korang layan je gmbar2 yg aku jmpa .. okeh !

uphotos

uphotos

uphotos

uphotos



uphotosuphotos


uphotos

uphotos

uphotos


uphotos


uphotos


uphotos


uphotos


uphotos


uphotos

uphotos

uphotos

uphotos

apa macam ?? 

sumber : google 

||(^o^)('')||


lelaki sensitif

sekarang : tgk kartun ..
mood : spongebob (patrick!!)

assalamualaikum dan hellooo(:

ari ni aku terpikir psal lelaki yg sensitif .. haha . bengong .. tapi lelaki sensitif mmg best kan ..  haha .. sensitif aku bermaksud lelaki tu ambk berat ttg awek die .. syg awek die tu sunggoh2 .. jarang kta tgk lelaki mcm tu . kalau dapt . fuh .. hahaha .. (kidding) .. yup , kalau lah si gadis tu dapat buatkan lelaki keluarkan air mata , mmg bertuah sgt la gadis tuu .. huhu ..

*akunaksgtjadislahsorgdarigadistu*

yelah .. kan lelaki egonya kuat .. tp kalau dah lelaki tu menangsi open .. tu mmg dah luar biasa ...   tp kalau mnangis dpn gadis yg dcntai tu mmg romantik gler .. 

dari pemerhatian@pengalaman aku sendiri .. aku tgk lelaki ada 2 jenis ..

1) lelaki yg setia akan selalu melebihkan kawan2 dia daripada awek dia
2) lelaki yg kurang setia @ playboy mmg byk num atau gmbar gadis2 lain ,

lelaki yg 2 tu selaluny nak enjoy je , walaupn playboy dlm hati dia ttp ada satu je gadis .. yg lain tu pkai main jee ..


macho tak lelaki nangis ? ayoyoyo .. 

kalau lelaki tu sensitif gler , baik tinggalkan jee .. cari yg lain dah . hahaha .. cari lah laki  yg happy go lucky yee .. ceria sntiasa hdup korang .. tp jgn lah trlampau sgt hppy nnti bosan .. 
hah .. pasal mengalah ..antara lelaki 1 dan 2 tu tadi , biasanya yg 2 lebih suka mengalah daripada 1 sbb lelaki 1 dah setia kuat ego nya .. betol ni ... talak tipu pnya oo . hahaha

ni dari segi pndangan aku laah . tak tau lah pndapat korang ape .. kalau slh maaf la yee .. 

bonus entri ni :

kecantikan sempurna lelaki :-

a) lelaki yg mmpu mengalirkan air mata utk ingatan
b) lelaki sedia menerima segala teguran
c) lelaki yg mmberi madu, setelah mnerima racun
d) lelaki yg tenang dan lapang dada
e) lelaki yg baik sangka
f) lelaki yg tak pernah putus asa

kecantikan lelaki berdiri di atas kemulian hati
seluruh kecantikan yg ada pada Nabi Muhammad SAW 
adalah kecantikan sempurna seorang lelaki . wallah'ulam


forget forgive . forgive forget

sekarang : dmam
mood : biasa
status : suka hati aku laa
minuman : teh water

assalamualaikum dan helloo (;

ari ni jari tak ligat nak bermain di ats keyboard . nak kongsi fact jee dengan ayat kat bawah ..


think think think


babai 


||(@.@)('')||

Sunday, 4 December 2011

sketch timee

status : tak mau tdo lagi
mood : malas
sekarang : sakit bahu 
minuman & makanan : takde 

assalamualaikum dan helloooooo (:


12 minit lepas .. aku bosan .. then . ikt tabiat aku tiap malam .. aku akan beteman kan a4 paper n colour pen , marker .. pensil , pemadam .. semua lah alat tulis yg ada . then aku mula operasi conteng menyonteng kertas tu tanpa tujuan ... aku conteng2 jee ...

tapi tadi . aku buat nma aku . hahaha . tak cantik .sbb aku bukan pndai lukis kukis pung .. 



yg ^ blom siap sepenohnya lagi ..


yg ^ dah siap .. tgk .. yg ujong2 tu dah takde idea lagi .. macam tu lah jadi nyaa .. mata2 yg kluar ...

jgn gelak .. senyum jee yee .. terima kasih ..


ehh .. aku teringat mase sekolah dulu2 aku n kawan ku lukis kartun nih .. check it out .


3 tangan yg buat .. sbb tu jadi macam tu .. lukisan nih aku masih simpan lagi tau . bia pn zaman sekolah dah berlalu .. 

miss zaman muda )':

oke laa .. nak tunjuk tu jee .. lain hari tunjuk lain pulak yee .. 


babai ..

||(*o*)('')||


bussines card


Assalamualaikum dan hai hai haaaiii (:


tgk bussines card atas tu ... my dad nak aku buat bussines card camtu ,, gelak2 macam tu guna microsoft publisher .. ahhh ??  serius .. mana aku dapat buat sebijik mcm tuu .. kalau lain dapat laa .. 

tp aku tak buat lagi .. tgh2 blajar gna publisher . then, abg aku pulak mntak aja gna publisher .. aku makin blurr blup blup ... bebuih buih otak aku pk .. aku ajar die , die ajar aku .. aku makin tak paham olah abg aku ..

tuka topik :: (heheh)

semalam semalam my dad mntak pendrive ...  nak aku masukkan lagu untk kereta dia .. so , aku bagi pndrve 4 gb aku , aku isi semua lagu yg ada di laptop .. 

after 1 days my dad driving dgn lagu kat pndrive aku . my dad tgh baring2 tgk tv , aku n my mom pn sma . abg2 lain duk kat dpn pc .. then abg yg tua bising .. 

komunikasi :

abg : pak , kenak keta ktk byk lagu nasyid ? insaf ku dgr ...

(aku my mom n my dad gelak)

my dad : ya keja adk kau yaa ... mn ko mok dgr , iboh ko bukak 1 pey 50 nang surah2 nasyid suma yaa .. atas 50 baruk ada kit lagu kau ..

(aku dgn malu2 smbnyi bwh ketiak my mom ) ahaha ..

my mom : bapak ko betuka corak muzik gk knek .. maklumlah dah tua .. (dgn gelak2 yg tak tertahan)

my dad : aok , nang g bntlu blom tentu gk abis nasyid  yaa ..

-------------------------------------------------------------------------------------

hahahaha .. aku hnya mmpu gelak . tak mmpu nak ckp pape lagi .. tak tahu pulak aku jadi isu kat umah g .. yelah , kat pndrve tu aku letak smua ada . nasyid , surah2 .. malay song , indon , english . then yg mix2 pnya lagu ...

OKE APA DENGAR NASYID (:

gurauan semata2 .. tak lucu pn gelak jelah yee .. tq ..

gelak anda amat laah dihargai ..


/