Sunday, 18 December 2011

asal nama Rara

assalamualaikum dan hai 

apuu ... nama utai nyak . belik amai nuan .. !!
hahaha ... geram btol dgn budak tu tadi .. haishhh ..  takde , rara nak citer pasal nama "rara" , actually , nma nih x penah di guna oleh mana2 kawan teman sahabat rakan rara .. sorang je gna , n die lah yg bagi .. 
BEST FREIND rara .. 

ktorang BEST FREIND melalui handphone jee . tu pn jarang contact ... takpe laah . taknak kacau org bahagia ..

nma rara ade nama keturunan tau .. keturunan "DAYANG" .. itulah First Name rara ..  nma tengah n last .. biarlah rahsia .. hahahaha ... 

yeee .. keturnan ni dprcayai berasal dari Brunei Darulsalam .. kira nama asal usul kluarga diraja gitulah .. kenyataan diri ini gadis bukan puteri ..*perasan* .. tp citer2 lama , keluarga diraja guna nama dayang utk orang gaji je kan ... huhu ..

tp kalau rara bnikah dgn lelaki bukan dari keturanan "AWANG ; DAYANG" - nma calon suami First Name takde Awang .. so nma anak rara bebas .. hlang nama keturanan .. nma prince rara mohamad laa depan . heheh ..

mcm abg rara .. first nme nma abg AWANG .. nama bby boy die kna ade nma AWANG n bby girl kena ada  nma DAYANG ..

rara ada 3 pekataan utk nma rara .. tp Last Name rara mmg tak penah diguna ,, tak penah dipanggil dgn nama Last tu .. "SHAZA" .
nama tu hya sekadar hiasan dalam ic jer . kesian kan .. (tadi cakap nma last rahsia*tipu*haha)

emm .. nak ckp keturnn AWANG ; DAYANG nih . mmg byk terutama di Brunei Sabah n Sarawak .. 

nama kawan rara ada jugak "DAYANG"  tp rara dengan die takde kena mngena pn ...

mcm nma ktrunan SHARIFAH jugak .. lebih kurang la kn ..

okelah 

ni jer ceritera cerita nama rara 

sampai berjmpa lagi dlm entri seterusnya ..

senyum

||(*o*)('')|| 

0 comments:

/