Saturday, 24 December 2011

game minesweeper

assalamualaikum dan hey dan hai hello

ade sesiape penah main minesweeper tak ? ala .. game yg mmg dah ade kat windows pc kte tuu ...yg bom2 tu .. dulu3 rara main rara suka suku main gme tu .. klik2 ikt suka hati jee . hahaha .. pnah gak rara bermonolog sendiri dan berkata :


heheh .. sekarang baru rara tau main gme tu .. nak menang kena ada teknikny .. 

tgk bwah ni ..



rara guna yg beginner pnya .. kat dalam gme ada di bagi tau bapa biji bom kan .. so yg beginner pnya ada 10 bom .. yg bendera2 tu suma bom .. kalau dah expert . blh la cba intermediate atau pn advance .. kalau intermediate tu ada 40 bom .. advnce pulak ada 99 bom .. huhu . msti cuba !! cuba kira bndera tu .. ckup 10 kan ?  suma tu bom laa .. tak caye ? tgk gmba bwh ni pulak ..



btol tak ? mcm mne rara tau yg tu bom ...emm senang jee . rara belajar dari abg rara .. abg ejat .. yeaaaa .. nma abg rara trtaip .. hahah ...

so macam mna nak main ..

1 . mula2 korang kna laa bukak gme tu .. pastu korang klik satu je kotak antara byk2 tu .. selalaunya rara klik  di setiap pnjuru kotak .. kalau keluar satu je num . korang klik mna2 kotak smpai ade byk2 num kluar .. hati2 la klik tu yee .. tgk bawah .. rara klik satu je kotak kat pnjuru sebelah kiri ,kuar byk num mcm ni . kalau mcm ni senang lagi .


2. tgk balik gmbar atas tu tadi , tgk kotak yang kaler merah tu .. korang kena tgk satu persatu .. oke .. gme nye mcm ni .. korang ambik 9 kotak (mcm yang rara kalerkan merah tu tadi) . sblom korang ambik 9 kotak tu . korang kena pilih satu num ( tgk kotak kaler oren tu) ..  oke, rara pilih num satu kan .. num yg korang pilih tu jadi klu kat mne letaknya bom tu ..

3. bermaksud dsini , num 1 tu mknanya ada satu bom antara 9 kotak tu tadi .  dalam 9 kotak tu , satu je blom disentuhkan . jadi itulah terletaknya bom .. korang klik kanan kat kotak tu .. pastu korang ulang lagi langkah tadi ..tp korang kena hati2 . setiap kotak tu berkaitan .. 

                              


4.tgk gmbar kat atas yg rara kaler kan kotak kaler oren tu .. ade num 1 , 2 dan 3 kan ... jadi .. kalau 1 ade satu bom , kalau 2 ada 2 bom dan kalau 3 ada 3 bom . and macamtu laa seterusnyaa ..

spa2 yg geram main gme tu .. try laa yee sampai faham .. ala . math jee tuu .. hahaha ..

CUBA JANGAN TAK CUBA

"BEST OF LUCK"

||(^,^)('')||





1 comments:

FL blogh0use said...

uwaaa!! macam complicated je? kna amek mase nak paham ni

slalu main game ni main klik je ikut suka hati..haha

/