Friday, 25 May 2012

word world

assalamualaikum smua ..

malam ni rara rse nak berkongsi kata2 manis jee untk korang . boleh kan ..
rara mmg jarang update blog .. tetapi rara tak menghilang yee ... haha .. lame cuti ni rara bz pulak ..

okelah . kita tengok satu persatu ..

The happiest feeling ever is knowing that he could be with any other girl in the entire world, but he chooses to be with you. - factsaboutboys


When a girl tells you about her problems, it doesn't mean she’s complaining, it means that she trusts you.-factsaboutboys


I hate texting people first: I feel awkward, annoying, and unwanted. diaryofhumor


Smile today. Smile Tomorrow. Smile everyday! Life is too short to cry about anything :]-facts about boys


Teacher: "It's better to fail than to cheat!" Me: "LOL no, it's better to cheat than to repeat."-funnyjokes


They're not missing ur call, they're not forgetting to text back, they're not too busy, they're just not interested-iadorewoman


No matter how busy his day might be. If they really care, they'll always find a time for you.-girlfacts


If “plan A” didn’t work, the alphabet has 25 more letters. Remain calm-itsjonnahhill


Eyes during exam: (←_←)(→_→)(←_←)(→_→) Teacher's coming! (↓_↓) He/She 's gone! (←_←)(→_→)-factsofschool


Things I’ve learned in School: 1. How to whisper 2. How to text without looking 3. How to look like I’m paying attention-factsofschool


Everyone makes mistakes. The important thing is that you learn from them & don't repeat them.-nathan


Never look back. If Cinderella went to pick up her shoe, she would not had become a princess.-factaboutboys


Stop looking at your phone, he hasn't texted or called. But that's okay because he doesn't deserve a girl like you anyways.-girlfact


haa ... apa macam ... kadang2 kata2 diorang ni mmg terbaik punyaa .. boleh pakai jugak laaa . haha .. well .. kalau lah sy ni sya ni sya ni terer sangat utk buat ayat sendiri yang fact2 mesti hancur dah .. 


okelah .. see yaa .!

Monday, 21 May 2012

ceritera pagi buta ini

assalamualaikum :)

sebelum ap2 .. entri ni takde gambar ape2 .. cerita jeee yee ..

setelah sekian lama menyepi .. akhirnya aku Rarashaza muncul balik .. huahaha*evillaugh*
dah 2 minggu berada kat rumah .. seronok sesangat .. 2 minggu just 3 kali je keluar rumah .. yesterday is miri festival .. hari jadi miri .. SELAMAT HARI JADI MIRI, SARAWAK.. home sweet home .. macam2 event ad kat bandar tp tak pegi pun . dok rumah jadi gadis baek . *baaeeeklerrrkan* ..

sunday lepas2 MDB ad pegi rumah .. wahhhh .. tersangat ler happy yer gadis ni .. 12 mei bday si dia .. langsung takde wish kat dia sbb DG nih tak guna hp lagi .. 13 mei hari ibu .. dia pegi rumah .. dengan tak sangka2 tanpa perancangan kami menyambut hari ibu di rumah .. ingtkan nak beli kek jee ... dah malam masak ni la masak tu laa .. last2 parti meletopp .. haha .. takpee, demi ibu tercintaa kan . syg mak !

21st mei .. result sesi dec 2011 kluar .. aduh2 .. rara wish yg terbaik utk result rara .. pointer .. duupppppppppppppp jatuh .. sbb sem lepas mmg sem yg membawa penyakit malas yg amat ... dont know why . but mmg .. azam baru utk sem akan datang ... bulan 7 yeah2 ...

GO RARA GO RARA .. FIGHTING ! FIGHTING ! .

hari tu cari balik diari 2011 yg hilang.. diari cantik diari .. dibuat dengan hasil tangan sendiri .. tulisan sendiri .. *mmgla* .. tak jumpa .. semalam baru jumpa .. masih cantik macam dulu .. sekarang dah simpan baik2 .. taknak hilang2 lagi ..  diari 2012 maju sikit .. my lappy . haa . mesti lah dengan password ..

nak umumkan nih .. tak lama lagi birthday tuan punya blog nih ... waaa .. tua dah tua dah .. boleh panggil nenek dah kan .. hahaha ... taknak lah ..

happy bday kat tuan punya badan .. wish sendiri jee ..

cuti ni every day bangun 3 pagi sbb nak tolong mak bungkus nasi lemak, mee hoon n mee kolok serta goreng karipap kentang n sardin utk dijual ..
lain pulak kalau ade catering . tak menang tangan dibuatny .. tp best ... yg tak best nak kemas dapur lepas buat catering ..

weee .. teringat mase sekolah rendah .. setiap hari ambik pesanan kawan2 yg nak beli nasi lemak o mee2 .. tau yg kat sekolah tak blh bjual tp peduli ape nye punkan .. haha .. jadi usahawan diteruskan ke sekolah menengah .. mmg laku .. sbb kawan2 semua malas pegi kantin ... bile f.4 pindah sekolah teknik . lagi banyak tempahan .. bukan dari kwn2 jee . dari ckgu pun dah sekian byk nye .. org pegi sekolah bawak buku .. rara pegi sekolah dengan beg dibelakang, plastik besar ditangan kanan dan kiri . sebelum masuk kelas kena pegi pejabat dulu hantar pesanan ckgu .. pengalaman zaman sekolah dulu mmg best .. dibuang tidak sama sekali ..

entri kali ni panjang la pulak ... rasanye setiap paragraph lain2 cerita .. haha .. *selutsekalikedongadamokdimasok*

okelah .. smpai sini sjee .. sekian sje gadis ini berceloteh .. jumpa di entri seterusnya ..

p/s : rara terase pelik dengar lagu ni ..hahahahaha



Tuesday, 1 May 2012

Kawan tp Musuh

Assalammualaikum ..

 

orang cakap biar banyak kawan, jangan banyak musuh .. tp buat ape bkawan kalau mengutuk satu sama lain dari belakang . baik tak payah kawan kan .. bile aku tengok satu "se'kawan" ni .. geram pulak pn ade .. di fb bukan main lagi mengutuk kwn2 .. sorang boleh mengutuk di fb, sorang boleh citer kat org lain bile tak puas hati .. apa pndangan korang bile org tu citer kat torang buruk2 ttg kawan baik die sendiri ..? ntah pape je kan .. 

itulah zaman sekarang macam susah jee nak cari kwn yg btol2 nak bekawan. tak tikam dari belakang .. dapat tutup aib kawan .. takkan dah takde lagi kot .. tak mugkin ah .. 

nak bekawan bile senang jee ... 

bagi aku, kawan itu mcm fmly sndiri .. susah senang same2 .. tak de nak buang sorang ambik sorang .. 

okelah .. boleh fikir sendiri kan kwan2 .. dah besa dah pn .. next year 20 ape umo .. gile tak tua tu . haha

p/s:berkawan biarlah ikhlas yee .. :)

/