Sunday, 18 November 2012

2 paper to go



Assalamualaikum ..

Ari ni Sunday kan .. smalam dh muntah costing dlm dewan .. fuhh .. sgt lega . but apa yg ditarget tak klua sgt  . sdih .. harapkan lulus costing ni … dh . stop costing dh .. note suma dh simpan .. now company law n fa2 .. tinggal 5 hari lagi, tak sbar nak habis kan sem ni n nak pegi practical .. huhu .. so ready fizikal mental . siap sedia kena marah .. maklumlah 1st tme nak merasa kerja bwh org .. sblm ni cuti2 ke mmg tak penah kja luar .. dok rumah jee sbb ayh tak suroh .. so bln 12 nnti bru nk mrase kja dgn compny .. hope aku dpt sesuaikan diri ..

2 paper to go .. hope aku dapat buat yg tbaek utk sem ini :)

Wish me luck :)

Friday, 16 November 2012

Alhamdulillah :)



Assalamualaikum readerrsss ..
Today (sighing) … mata ? sgt berat ..  tp taknak tdo . costing again and again until lepas exam esok . baru rsa free without costing .. ergh .. after costing exam esok baru nak focus law and fa2 ..
Lastnight .. lepas stdy costing .. mcm biasa kami berempat akan layan diri masing2 .. 2 orang tgk movie masing . 2 orang laki tgk movie yg sme .. but smlam kami blajar skejap sgt . ntah knpa .. rse malas sgt .. rse pnt dh hadap buku costing nih .. wait ! mira .. tak boleh merungut .. no ! no ! no ! … costing best wey .. senang nak faham .. harap esk dapat buat test dgn baik .. dh smiggu2 ni costing je blaja .. msti dpt buat kan ..
#eh .. congrate to classmate yg lulus ubs accounting system tu ..:) yg tak lulus tu jgn putus asa oke .. try lagi sem 5 .. ikt junior sem 3 nnti ..
Bile dapt result pagi tadi mcm takda perasaan . bile kawan bg tau die fail . aku mcm dupdap tp tak kisah . ntah y mcm ni .. but bile bukak emel then masok junk tgk sage u anta result . Alhamdulillah aku pass . walaupun pass jee .. but its oke . tak sia2 struggle dgn acc system slama ni .. walaupun open book test kalau tak paham nak buat tak guna jugak kan .. lunch dgn kwan2 tadi satu kelas berdebat pasal result acc system ni . diorg ckp yg pass takde certificate pun .ohh .. dh putus smgt aku bila dgr kwn ckp mcm tu but suddenly senior melimpasi kami , aku terus panggil then tya .. die ckp ad .. oii .. ada la wey . korang ni . hishh .. berkobar balik smgt aku .. :D (dihantar by emel nih)

Alhamdulillah ..

Tuesday, 13 November 2012

TODAY !!



 A WORST FEELING EVER !!


Final Exam dh dekat !




Assalamualaikum …



bila dah tired . inilah jadiny .. maklumlah dah nak final exam kan .. on November 17 which is cost accounting paper yg make me blurrr, stress .. don’t understand .. n otak rse #$#$%^&* study about it .. but itu dulu lahh .. mse2 dlm kelas .. bile dh stdy sendiri .. ohh begini rupanya … ohh mcm ni … but only for certain chapter ler ye .. haha .. still otw nak faham nih .. taknak carry paper ohh .. 

aku cuba .. cuba utk memahami semua itu … tp . ahhh .. bila malas datang jee . zzzuuupppp …  paper sana, pen sini , pemadam situ , pensel kesana kemari …  but tadi . tadi aku n kawan belajar costing bab marginal n absorption tu  smpai 3 jam tak henti sambil karoke dgn kawan2 .. yelah pengiraan kan boleh lah huhuhaha .. kalau dah paper baca itu . senyapp ! 

sem ni ambik 3 paper .. costing , financial acc 2 and company law .. hope aku akan pass smua test .. doakan pelajar ini ye .supaya dpat buat yg terbaik utk sem 3 ini .:)

tadi aku cuba nak belajar FA2 hire purchases but aku boleh lupa buat acc die . hehe .. something wrong dh otak aku ni . itulahh tak lepas kalau tak makan samboi merah sehari .. sbb tu jadi pelupa ..

stop makan samboi !! jgn tergoda dengan kemeraham samboi !! ergghh . nyum2 ..

entahlah kali ni aku boleh sambil lewa dengan law .. mgkin sbb dh buat nota awal kot .. or sbb dh faham .. Cuma nak hafal seksyen je lah .. FA2 ? aku harapkan terbaik utk FA2 ..  aku tau aku boleh score FA2 .. yeahh !!

sem depan dh practical .. mesti aku rindu giler kat classmate aku nih . satu kelas dh rpat gler mcm adk beradik dah … 6 month tak jmpa each other but yg sme practical tu xpelah ye .. its oke kite jumpa balik sem 5 next year .. insyaAllah … 



(esok .. opss . nop . today what im gnna do yah . sleep .. wake up .. go to bath ..->costing note .. study .. lunch … continued w costing . rest .. watching movie .. praying don’t forgt ..emm .. stdy costing again .. )

Yeke aku buat ni nnti ? of course le kan .. #ehh

Costing ----> stiap kali buat costing kami tak harapkan jawapan kami betol .. sbb kmi mmg tak dberi jawapan utk latihan kami .. asal kami fham buat sudah memadai setakat ini ..

So .. pesanan utk classmate  ..

Stop berdreaming .! stdy ! study ! stdy ! buktikan yg kelas kita klas DIPLOMA IN ACCOUNTACY BATCH KITA YG TERBAIK ..:D main2 jugak .. 

Never frgt , En . S .. our program leader and our academic advisor, Pn. S  always support us for d all courses that we tken .. walaupun kita slalu mrungut psal subject2 yg kita ambik ni .. ini lahh course kita .. ! we must proud that we learn all of that oke … accountancy right guys ?? study mmg takde yg senang kalau tak belajar kan .. mcm kita sekarang ni . smua ngah stress2 struggle2 gak pasal costing ni sbb kat kelas kita je tau btapa kita ni main2 sbb merungt tak faham . hahaha .. tp sy pecaya smua kita boleh lulus costing dengan .. trbaik tu .. tak kot . yg mmg terer jee blh ambk terbaik .. yg main2 dlm kelas slalu tu .. hehe .. ambk lulus dengan jaya nya lahhh .. goodluck ohh ..

Eh . I heard about enroll registration on December 10 , how ah ? practical student pun plu jugak ke ?? hmm


So .. okelah .. company secretary tired oredy typing2 all of this .. bahaha .. sleepy .. katil oredy calling2 for me ..  guys yg ngah exam or bakal exam .. good luck !! do the best to beat the rest  !!

Sunday, 11 November 2012

dance ? aku ? aneh kan

assalamualaikum ..

percaya tak aku menari ? ssiapa yg kenal aku mmg tak caye kan aku ni penari , dancer . hahaha .. menari la sgt .

msti tak percaya kan .. kali pertama aku menari mse f2 ikt program kat kampung .. but kitorang menari kat sek rendah kirany persembahan penyambut tetemu kehormat laa gitu . mse tu tak silap aku tarian suku kaum melanau . itu pun aku rasa kaku sgt . mcm batang kayu yg mncuba utk lembut untk .. aku ingt itu 1st and last aku menari ... but bila nama aku ada dlm ->

plkn kump 1 /2011 .. tak sangka aku menari lagi .. wajib tu .. nasib baik tarian tu tarian kain , tarian cina .. belajar dengan kawan2 cina plkn tu jugak . mula2 ingat kan nak mnari tarian kipas . but susah sgt . itulah tukar ke tarian kain ..

plkn semenyih .. kem setia ikhlas mmg syok .. mmg tak leh lupe kenangan kat sna . kwan2 kat sna ..

kalau fmily tgk aku mnari dh komfom2 mreka gelak bagai nak rak ..

itulah last aku menari .. lepastu aku tak mnari dah .. tak nak n tak nak ..

baju tu ? itulah baju mohamad azizan yg belikan utk aku kat KL .. mse beli tu lawatan pngawas . jaoh kan dari miri ke KL ..

bile aku mnari aku rase mcm ntah laaa .. tak pndai sgt sbb aku tau aku ni jenis tgesa2 . mnari kan org nak slow lmbut . aku ? keras , ganas ..

thats why  kawan girl/boy kat kelas tegor aku, aku ni kasar bile dgn boy . aku kasar sbb aku tak suka mgada, gedik dpn boy . ishh ..

cuma boy aku M.AZIZAN n fmly aku je tau betapa lembutnye aku kan cit ? hehe ..

( mengangu kawan aku tdo dengan bnyi typing oleh company secretary ni) hahaha .. dua2 dah bangun ..

kawan rapat aku tiga2 iban . aku sorang je melayu . but sorang iban islam roomate aku sndri .. yg 2 lagi mmg iban pure iban .. best kalau kawan dengan pelbagai bangsa, kaum ni ... tambah2 lagi kawasan borneo ni .. mmg kaum disini ngam2 .. aku dari sekolah rendah bercampur dengan pelbagai kaum ..

bile plkn ari tu aku jmpa kaum india yg seblom ni aku mmg tak pnh ada kawan india ..yelah swk ni kaum india mmg minoriti .. n tak penah lagi aku ad kawn india .. plkn itulah ptma kali aku dpt kawan india . syok ..

hidup kalau tak bekawan mmg sunyi :)


HAPPY BIRTHDAY TO BLOGGER


HAPPY BIRTHDAY TO BLOGGER NORAINI ABD RAHMAN

Monday, 5 November 2012

why aku takde fb ?

Assalamualaikum ...


hairan ? sedih ? marah ? happy ?  mcm2 dh perasaan org yg aku tgk bila aku ckp aku takde fb .. hahahah .. kesian plak ... ntahlaa .. sejak semenjak termenjak ni aku dh malas sgt dengan fb .. aku nak online pn jarang .. mmglah fb ni pat contact2 dengan kawan .. up to date ler ape ler .. tp aku malas . aku tak tahu kenape aku malas sgt dengan fb .. dulu mmg ad lah but i delete .. sbb malas . haha .. kejam kan ..

but now , byk pulak informsi kat fb .. group pnting2 suma dh fb dh .. kdg2 rse gak ketinggalan .. tp blh gak aku tya kwn jee ..  tak yah nak susah2 .. hihi .. tmbah2 lagi nak practikal bln 12 ni .. suma dlm fb dh sekarang .. auuu . mnyampah ..  tak suka tak suka .. haha .. so gedik .. (ini bkn aku tau)

so, for now ... takdelah dulu fb tu yee kawan2 .. InsyaAllah sy akan buat fb utk anda senang contact sy ...:D

/