Sunday, 11 November 2012

dance ? aku ? aneh kan

assalamualaikum ..

percaya tak aku menari ? ssiapa yg kenal aku mmg tak caye kan aku ni penari , dancer . hahaha .. menari la sgt .

msti tak percaya kan .. kali pertama aku menari mse f2 ikt program kat kampung .. but kitorang menari kat sek rendah kirany persembahan penyambut tetemu kehormat laa gitu . mse tu tak silap aku tarian suku kaum melanau . itu pun aku rasa kaku sgt . mcm batang kayu yg mncuba utk lembut untk .. aku ingt itu 1st and last aku menari ... but bila nama aku ada dlm ->

plkn kump 1 /2011 .. tak sangka aku menari lagi .. wajib tu .. nasib baik tarian tu tarian kain , tarian cina .. belajar dengan kawan2 cina plkn tu jugak . mula2 ingat kan nak mnari tarian kipas . but susah sgt . itulah tukar ke tarian kain ..

plkn semenyih .. kem setia ikhlas mmg syok .. mmg tak leh lupe kenangan kat sna . kwan2 kat sna ..

kalau fmily tgk aku mnari dh komfom2 mreka gelak bagai nak rak ..

itulah last aku menari .. lepastu aku tak mnari dah .. tak nak n tak nak ..

baju tu ? itulah baju mohamad azizan yg belikan utk aku kat KL .. mse beli tu lawatan pngawas . jaoh kan dari miri ke KL ..

bile aku mnari aku rase mcm ntah laaa .. tak pndai sgt sbb aku tau aku ni jenis tgesa2 . mnari kan org nak slow lmbut . aku ? keras , ganas ..

thats why  kawan girl/boy kat kelas tegor aku, aku ni kasar bile dgn boy . aku kasar sbb aku tak suka mgada, gedik dpn boy . ishh ..

cuma boy aku M.AZIZAN n fmly aku je tau betapa lembutnye aku kan cit ? hehe ..

( mengangu kawan aku tdo dengan bnyi typing oleh company secretary ni) hahaha .. dua2 dah bangun ..

kawan rapat aku tiga2 iban . aku sorang je melayu . but sorang iban islam roomate aku sndri .. yg 2 lagi mmg iban pure iban .. best kalau kawan dengan pelbagai bangsa, kaum ni ... tambah2 lagi kawasan borneo ni .. mmg kaum disini ngam2 .. aku dari sekolah rendah bercampur dengan pelbagai kaum ..

bile plkn ari tu aku jmpa kaum india yg seblom ni aku mmg tak pnh ada kawan india ..yelah swk ni kaum india mmg minoriti .. n tak penah lagi aku ad kawn india .. plkn itulah ptma kali aku dpt kawan india . syok ..

hidup kalau tak bekawan mmg sunyi :)


0 comments:

/