Sunday, 30 December 2012

Dunia Practical

assalammualaikum ..

ahad ? mmg hari taknak buat pape .. serius . kalau boleh nak dok bilik jee . but tak boleh .. hari ahad mean hari mengemas serumah .. sbb hari lain keje . jd takde mase nak kms2 . today suma dh buat ..
tinggal nak buat buku log jee .. malas ny diri ini nak meyiapkan buku log tu .. esk kna hnta kat director compny nak sroh die signature .. tp kami cop sendri .. lain kali tak payah laa sroh die semak . cop sndri je kan ? kan ? hithit . no no no . takboleh mcm tu . kene bagi die semak jugak .. tgk > (ad meja sndiri kan .. ini lah office sy)



dh seminggu dh audit sykt sma . huhu . susah nyee .. ingtkan practical ni senang2 .. but die bagi keje mcm staf die jugak .. pastu bile tak tau . pegi naik office director tya .. sehari boleh 2 3 kali naik .. mula2 masok hari itu . okelah keje pun sng2 je . just analisis fixed asset n salary staf jee .. now die bagi all in one .. smggu dh . buku log pun bnda yang sma jee tulis ..

staf and boss smua baik2 lebih2 lagi director tu . baik sgt . tak jemu nak mjwb soalan2 kami . boss besar pun mesra gak . Yb Andy Chia . dia baik . yelah . aku practical kat Andy Chia & Co. Chatd Accountants Firm .. die ad jugak firma Company Secretary . teringin nak pegi sna syrkat scrtary die yelah sbb dulu kan ad ambik company  law . ape yg diblajar smua compny secretary pnya ..  teringin laa . teringin sgt ..

bile dh keje ni . rase baik lagi belajar dr bkeja .. huhu .. tak sbar nak habiskan diploma ni laa . yipppiiee  .. hope lepas ni segala2 baik .. result oke2 smua ..

doakan yee ..

Thursday, 13 December 2012

Dengan nama Allah

assalamualaikum readers .!

nak bagi tau semalam tarikh cantik kan .. 12.12.12 (12 december 2012) itu bagi tahun masihi ..
tapi tahun hijrah lagi cantik comel tau .. esok ! 1.2.34 (1 safar 1434) ..

so sempena dengan tarikh comel tahun hijrah esok , nak kongsikan hikmat, rahsia dan khasiat maksud disebalik Bismillah.


 



 Bismillah (Dengan nama Allah)   

Barang siapa yang membaca sebanyak 21 kali ketika hendak tdur, nescaya terpelihara dari godaan dan gangguan syaitan dan bencana manusia dan jin,
daripada kecurian dan kebakaran dan daripada kematian terkejut.

Dan barangsiapa membaca sebanyak 50 kali dihadapan orang yang zalim, hinalah dan masuk ketakutan dalam hati si zalim serta naiklah keberanian dan kehebatan kepada pembaca.   

ini adalah sikit antara mukjizat bismillah . ade byk lagi ..
sebatikanlah bismillah dalam diri kite :)
tak susah .. ayat pendek jee ..
sentiasa ingat Allah tatkala senang atau susah ..
tatkala kita melakukan sesuatu ..
agar Allah permudahkan urusan kita ..
amin ..

/