Sunday, 30 December 2012

Dunia Practical

assalammualaikum ..

ahad ? mmg hari taknak buat pape .. serius . kalau boleh nak dok bilik jee . but tak boleh .. hari ahad mean hari mengemas serumah .. sbb hari lain keje . jd takde mase nak kms2 . today suma dh buat ..
tinggal nak buat buku log jee .. malas ny diri ini nak meyiapkan buku log tu .. esk kna hnta kat director compny nak sroh die signature .. tp kami cop sendri .. lain kali tak payah laa sroh die semak . cop sndri je kan ? kan ? hithit . no no no . takboleh mcm tu . kene bagi die semak jugak .. tgk > (ad meja sndiri kan .. ini lah office sy)



dh seminggu dh audit sykt sma . huhu . susah nyee .. ingtkan practical ni senang2 .. but die bagi keje mcm staf die jugak .. pastu bile tak tau . pegi naik office director tya .. sehari boleh 2 3 kali naik .. mula2 masok hari itu . okelah keje pun sng2 je . just analisis fixed asset n salary staf jee .. now die bagi all in one .. smggu dh . buku log pun bnda yang sma jee tulis ..

staf and boss smua baik2 lebih2 lagi director tu . baik sgt . tak jemu nak mjwb soalan2 kami . boss besar pun mesra gak . Yb Andy Chia . dia baik . yelah . aku practical kat Andy Chia & Co. Chatd Accountants Firm .. die ad jugak firma Company Secretary . teringin nak pegi sna syrkat scrtary die yelah sbb dulu kan ad ambik company  law . ape yg diblajar smua compny secretary pnya ..  teringin laa . teringin sgt ..

bile dh keje ni . rase baik lagi belajar dr bkeja .. huhu .. tak sbar nak habiskan diploma ni laa . yipppiiee  .. hope lepas ni segala2 baik .. result oke2 smua ..

doakan yee ..

4 comments:

aini n_ar said...

macam kenal lah. .rakan sepraktikal aq ka???

pyka asri said...

:) :) hee , seronok tak , kite nak jugak keje kat account firm , heee . gud luck

Amira Shaza said...

aini : hehe .. sma2 la yaa :)

Pyka asri : seronok sgt . best tau .. try ler keje account firm .. hii .. tq

Amira Shaza said...

aini : hehe .. sma2 la yaa :)

Pyka asri : seronok sgt . best tau .. try ler keje account firm .. hii .. tq

/