Sunday, 29 November 2015

no tittle

HAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHA

entah aku rasa lawak !!
aku selalu lupa aku ada blog.. mungkin sekarang ni. aku jarang hadap laptop kot.

dulu masa dok asrama boleh laah, gilaa minat aku dulu. smpai cantek blog aku punyaa lah aku edit edit edit. guna photoshop lagi. tengok sekrang mmg cantek kan .? hjahahaha tu dlu laa zaman rajin.

sekarang ni.. kekangan masa mak nyah oii ..

dlu abis spm, bulan 1 masok plkn 3 bulan. abis plkn. dok umah kejap, bln 6 masok politeknik. 3 taun lah sana. abis diploma las year awal bln 5, dok umah 3 minggu, dah start kerja. masa tu kerja kat Audit Firm tempat practiical tu dlu, tapi x lama .. setengah taun berenti sbb uncle mintak tlg buat akaun resort dia. so pegi laa bintulu. buat akaun pastu jaga2 cafe dia. pastu dah stlle akaun dia balik miri balik. dok umah kejap. pastu dapat plk keja kat lhdn sampai laa sekarang.

kesian kan ? hahahah.

Alhamdulillah kerja sekarang ok. dah 9 bln bkeja. keja rara di bhagian unit undang2.. pkejaan yang mncabar sgt .. bila ada time jumpa tax payer, kena marah . dush dush dush !!! mula2 agak kecut perut jugak . tapi lama2 .. lali dah mereka nak marah. rara buat keja rarakan ..

normal laa tax payer marah2 ..

korang pun mesti marah kan kalau ke lhdn ? hahahah. xpa faham .

jangan awak semua kecam rara nanti.

ahahah .. ok byee . assalamualaikum...

muaah !!.



Tuesday, 14 April 2015

last day jadi bibik !!

Assalamualaikum semuaa ┬┴┬┴┤(・_├┬┴┬┴

Nak bagi tau niii !!!
Esok rara dh start keja ..
Kerja mana ? Kerja kat LHDN miri ..
Contract jee tp alhamdulillah ade gak duit utk raya and konvo bulan 8 nanti.

Mase interview bln 3 dulu x expect pun dpt.
Sbb yg interview gilaa byk manusiaa ! Lebih 50 org
Kekosongan 6 je .
Kalau dah rezeki kan .. Hehehe ... Bersyukur sgt.

Mse interview ari tu rasanya rara plg skjp. Yelah dah peng-interview tu ckp rara ni lebih tau psl gst bbanding lhdn. So rara pn x yakin lah dpt. Part best diorang boleh bg tau rara elok kalau jd konsultan gst . hek eleh .. Hahaha ingtkan bg tau cmtu mmg xnk rara ..

Ok mean dis day last day rara jadi bibik kat umah ..
Selama nii jadi bibik rasanyaa dah sebati dgn jiwa raga nih ..ingtkan bibik kerjaya rara , hahaha . pnh gak ckp ngn mummy yg rara xnk keja nak dok umah je buat kja umah ! Mak ckp baik kawen ! Eehhhhhh .. X hbis2 . kamg kawen btol nnti baru tau .. Hoho . muda lagi laa mak ..

Ok laa tgh tgk cerita ni
Be carefull with my heart !
Aww !
Pewasan jap !
Bila post guna tab nii ..
Mcm everything terlimit aii laaaa
-(>口<-)

Baaaiii semuaaaaa jumpa lagiii semuaaa !!

Monday, 13 April 2015

ketuk dan hancur ! senang !

TMood : x bole nak tdo (︶︿︶)

Assalamualaikum semuaa

X bole nak tdo laa tp mata sgt berat ! Org swk ckp : kelat naaa bgik mata ehh
Ahh mcm tu laa. Mana x bila ari nii dh makan 3 biji antibiotic tp tahan
mata x mau tdo. Ni lah jd !!

Knpa rara makan ubat ?
Gusi kembang laaa seminggu dah tahan .. Nasib baik msa beli kat farmasi ari tu dia ckp pil tu x pahit maniss sikit ! Boleh rara ggit !
Kalau bab ubat or pil mmg rara suka dga mak rara membebel !! Hahaha .. Sbb rara nii jenis manusia yg x pandai telan pil ! Bukan xnak belajar abis dah gula gila coklat yg mcm pil d jdkan experiment ketelanan tekak rara . ai laaa (-_-)ゞ゛
Mmg x bole jugak nak telan .. Pastu mak rara ckp laa "mcmne mun dlm pntang telan pil pn payah !"  Ehh jauh nyaa mak yee ! Haha ! Yg tu xnk fkir mcmna .. Nnti laa suruh suami buat mcm mna rara buat selalu kalau xnk mkn pil .. Ketuk dan hancurkan pil !!! Boleh cmtu ?! Hahahaaha

Sapaa yg x pandai telan pil angkat tgn !!!
Yeaaa !!
Anda geng rara !! Hahahah

Ohh yaa ! Jgn bg tau bakal suami rara tau rara x pandai telan pil nnti jd isu rumahtangga plak .. (~_^)
Hahahaha melalut je kan !

Dah2 anda semua jum tdo !

(≧∇≦)/
Goodnites all !!

alasan rara kukuh kan !

Assalamualaikum
Semua readers !
Y y y lepas setaun muncul ??!!!
Kenapaa yaaa ..
Meh sini rara bagi alasan !

Ok ! Abis beljr diplma rara di sarankan oleh kawan tgk ONE PIECE !
Tau x citer anime jepun tu ? Yg pirate tu ? Ok ! Sapa tgk ??? Korang geng rara !
Hahahaha .. So rara tgk laaa dr epsd 1 smpai 674 ..
Mmg daebak kartun tu !

Smpai sekrang mmg x boleh belah !
Baru je tadi ambik latest episod dr cousin, 687 and 688 !
Mmg syok gilaa ! Minat rara dgn kartun tu smpai rara download application
WATCHOP .. Smpai bckgrnd wasep n wechat pn gmba one piece !
Tu laa smpai lupa ada blog ! Hahaha ! Tp setaun pn mmg x banyak post mmg
selalu hilang !


Emm alasan rara kukuh kan ! Mmg kukuh !
Terima alasan ni yaa !

Ok bye ! Lain kali kalau rajin post lagi .
Nampak sgt bukan blogger sejati kan.

Oh yaa
Ada laa rara
Wechat - amirashaza
Ig - ieerashaa
Fb baru ye . yg lama x pakai lagi - Az-Zahra Amira
Tma aseh !


Hahahaha

Assalamualaikum ..
Hahahahahaahahha
Panjang gelak !
Ye sbb blog nih dah setaun lebih x bkk !
Sbb apa entah
Aku lupa aku ada blog kot !
Hahahahahahhaahhaahah
Ok bye
Aku nak actve blog balik lah
Jap ok
Ni testing dulu!

/